Kulkeminen & Etäisyydet

Etelästä päin tultaessa Inariin pääsee vaivattomasti kiitos hyvien lento- ja linja-autoyhteyksien. Pohjoisesta päin tultaessa linja-autot kulkevat päivittäin Näätämöstä, Nuorgamista ja Karigasniemeltä, mutta Norjan ja Suomen välinen bussiliikenne on haastavaa. Palveluihimme kuuluvat päivittäiset kuljetukset Kirkkoniemeen ja takaisin. Järjestämme pyynnöstä myös kuljetuksia muihin Pohjois-Norjan ja Lapin kohteisiin.

Lentäen

Ivalon lentoasema sijaitsee 50km:n päässä Inarista. Finnair lentää Ivaloon päivittäin. Ivalon ja Inarin välillä kulkee lentokenttäbussi, jonka voit varata kauttamme. Järjestämme myös yksityiskuljetuksia. Kuljetukset tulee varata ennakkoon verkkokaupasta.

Junalla

Junalla pääsee useammalla vuorolla Helsingistä Rovaniemelle. Rovaniemellä linja-autoyhteydet jatkavat mihin junaraiteet päättyvät eli matka jatkuu pohjoista kohti bussilla. Aikataulut ja liput: www.vr.fi

Linja-autolla

Eskelinen ja JBus kulkevat Rovaniemen ja Inarin välillä. Aikataulut on hyvä tarkistaa etukäteen osoitteesta: www.matkahuolto.fi. Bussilipun voit halutessasi ostaa myös suoraan kuskilta.

Omalla autolla

Mikäli haluat tutustua alueeseemme laajemmin suosittelemme saapumista omalla autolla. Ivalon lentoasemalla toimii monia autovuokraamoita. Lapin tiet ovat hyvässä kunnossa ja liikenne on rauhallista, vaikka poroja kannattaakin pitää silmällä oli vuodenaika mikä tahansa. Talvella tulee huomioida, että kaamoksen aikana on miltein aina pimeää. Kesällä taas aurinko paistaa kellon ympäri. Inari sijaitsee E75 tien varrella.

Norjaan

Norjaan matkustaminen linja-autoyhteyksillä on haastavaa. Pohjoiseen päin kulkevien suomalaisten linja-autojen päätepysäkit ovat Näätämö, Karasjok ja Tana Bru. Nordkappiin kulkee bussi ainoastaan kesäisin ja Karasjoelta lähtevät jatkoyhteydet ovat rajalliset. Kirkkoniemeen kulkee edestakainen, päivittäinen kuljetus, joka noutaa asiakkaat kyytiin myös Kakslauttasesta, Saariselältä ja Ivalosta. Kirkkoniemestä haku on satamasta, keskustan hotelleista tai lentoasemalta.

Kirkkoniemi-kuljetuksen voit varata suoraan verkkokaupastamme.

Muita kuljetuksia Norjaan/Norjasta voit tiedustella sähköpostitse: sales@visitinari.fi.

Etäisyyksiä

Inari-Rovaniemi 340 km

Inari-Saariselkä 70 km

Inari-Ivalon lentoasema 50 km

Inari-Ivalo 40 km

Inari-Kittilä 200 km

Inari-Nuorgam 170 km

Inari-Kirkkoniemi 200 km

Inari-Nordkapp 350 km

Inari-Helsinki 1150 km

Safari­toimisto

Inarintie 38
99870 Inari

Hotelli Inari

Inarintie 40
99870 Inari

Lomakylä Inari

Inarintie 26
99870 Inari

Korppiojan mökit

Sarviniementie 23
99870 Inari

@ copyright Visit Inari | Web by Davas