Kulkeminen & Etäisyydet

Etelästä päin tultaessa Inariin pääsee vaivattomasti kiitos hyvien lento- ja linja-autoyhteyksien. Pohjoisesta päin tultaessa linja-autot kulkevat päivittäin Näätämöstä, Nuorgamista ja Karigasniemeltä, mutta Norjan ja Suomen välinen bussiliikenne on haastavaa. Palveluihimme kuuluvat päivittäiset kuljetukset Kirkkoniemeen ja takaisin. Järjestämme pyynnöstä myös kuljetuksia muihin Pohjois-Norjan ja Lapin kohteisiin.

Lentäen:

Ivalon lentoasema sijaitsee 50km:n päässä Inarista. Finnair lentää Ivaloon päivittäin ja Norwegian lentää Ivaloon talvisesongin aikaan tiistaisin, torstaisin ja sunnuntaisin. Ivalon ja Inarin välillä kulkee lentokenttäbussi, jonka hinta on 30eur/henkilö. Järjestämme myös yksityiskuljetuksia. Kuljetukset tulee varata ennakkoon sähköpostitse: sales@visitinari.fi.

Junalla:

Junalla pääsee useammalla vuorolla Helsingistä Rovaniemelle. Rovaniemellä linja-autoyhteydet jatkavat mihin junaraiteet päättyvät eli matka jatkuu pohjoista kohti bussilla. Aikataulut ja liput: www.vr.fi

Linja-autolla:

Eskelinen ja Gold Line kulkevat Rovaniemen ja Inarin väliä. Aikataulut on hyvä tarkistaa etukäteen osoitteesta matkahuolto.fi. Bussilipun voit halutessasi ostaa suoraan kuskilta.

Omalla autolla:

Mikäli haluat tutustua alueeseemme laajemmin suosittelemme saapumista omalla autolla. Voit vuokrata auton myös paikan päältä. Ivalon lentoasemalla toimii neljä autovuokraamoa. Lapin tiet ovat hyvässä kunnossa ja liikenne on rauhallista vaikka poroja kannattaakin pitää silmällä oli vuodenaika mikä tahansa. Talvella tulee huomioida, että kaamoksen aikana on miltei aina pimeää. Kesällä taas aurinko paistaa kellon ympäri. Inari sijaitsee E75 tien varrella.

Norjaan:

Norjaan matkustaminen linja-autoyhteyksillä on haastavaa. Pohjoiseen päin kulkevien suomalaisten linja-autojen päätepysäkit ovat Näätämö, Karasjok ja Tana Bru. Nordkappiin kulkee bussi ainoastaan kesäisin ja Karasjoelta lähtevät jatkoyhteydet ovat rajalliset. Kirkkoniemeen kulkee edestakainen, päivittäinen kuljetus, joka noutaa asiakkaat kyytiin myös Kakslauttasesta, Saariselältä ja Ivalosta. Kirkkoniemestä haku on satamasta, keskustan hotelleista tai lentoasemalta. Kuljetus tulee varata ennakkoon sähköpostitse sales@visitinari.fi.

Etäisyyksiä:

Inari-Rovaniemi 340km

Inari-Saariselkä 70km

Inari-Ivalon lentoasema 50km

Inari-Ivalo 40km

Inari-Kittilä 200km

Inari-Nuorgam 170km

Inari-Kirkkoniemi 200km

Inari-Nordkapp 350km

Inari-Helsinki 1150km