Inarin Talvipaketti

Koe kerralla lumoava talvinen luonto ja anna mielesi rauhoittua Inarinjärven jylhillä rannoilla. Reissussa pääset tutustumaan arktisiin eläimiin ja opit myös pohjoisen kulttuurista. Kotimatkan lähestyessä huomaat, kuinka kiireisten ajatusten tilalle on tullut hienoja maisemia ja rentoa mieltä.

1. päivä

Saapuminen Inariin

Lentokentältä haku ja majoittuminen Inari Aurora Resortin saunallisiin hotellihuoneisiin. Kun saavumme Ivaloon, oppaamme on meitä vastassa lentokentällä. Matka kentältä Inariin kestää noin 45 minuuttia. Ensimmäisenä iltana rentoudumme ja tutustumme tulevaan ohjelmaan.

2. päivä

Saamelaista kulttuuria ja moottorikelkkailua

Moottorikelkkasafari vie meidät läpi kauniin ja arktisen Inarinjärven. Safari vie meidät Pielpajärven erämaakirkolle, joka vielä 1800 – luvulla oli Inarin keskus, sittemmin kylä pikkuhiljaa siirtyi Juutuanvuonoon nykyiselle sijainnilleen. Seuraavaksi käydään osoittamassa kunnioituksemme Ukolle. Ukonkivi on saamelaisten vanha uhripaikka. Sinne on saamelaismiehet käyneet uhraamassa rahaa, koruja ja eläinten luita Ukko jumalalle, paremman kala – ja metsästysonnen toivossa. Safarin aikana tulemme nauttimaan eväistä ja nokipannukahvista nuotion äärellä.

Kesto 3-4 tuntia

Vierailu Saamelaismuseo Siidaan

Kelkkasafarin jälkeen vierailemme saamelaismuseo Siidassa. Siidassa on mahdollisuus oppia paljon saamelaisesta kulttuurista, Lapin luonnosta ja sen kiertokulusta. Siellä on myös hienoja vaihtuvia näyttelyitä. Museon toisessa kerroksessa on viihtyisä ravintola Sarrit.

Kesto 2-3 tuntia

Iltaporoajelu

Illan pimennyttyä koemme entisajan matkantekoa. Saamme matkustaa mukavasti porontaljoilla vuoratussa ahkiossa halki talvisen maiseman . Samalla kun kuuntelemme poron koparoiden kopsetta, tähystelemme yölliselle taivaalle ja jos olemme onnekkaita saamme nauttia taianomaisista revontulista. Matkalla varrella nautimme kuumista juomista, samalla kuunnellen tarinoita entisajoista, poroista ja mystisistä revontulista.

Kesto 1,5-2 tuntia kuljetuksineen

3. päivä

Husky safari

Meidät haetaan aamulla hotellilta ja kuljetetaan huskytilalle. Siellä meitä on vastassa suloiset ja energiset husky koirat. Autamme valjastamaan koirat ja ohjaaja opastaa meidät valjakolla ajamisen saloihin, tutustumme samalla myös ihaniin koiriin. Pääsemme ajamaan valjakoilla läpi kauniin talvisen maiseman ja nauttimaan raikkaasta talvikelistä. Lämmittelemme nuotion äärellä ja nautimme nokipannukahvista ennekuin meidät kuljetetaan takaisin hotellille.

Kesto 2,5-3 tuntia

Lumikenkäilyä revontulten alla

Lumikenkäretkellä otetaan uudenlaista tuntumaa syvässä lumessa vaeltamiseen ja huomataan samalla kuinka tehokas, mutta leppoisa tapa lumikenkäily on talvisessa metsässä liikkumiseen. Kuljemme osin umpihangessa ja osin jo poljetulla jäljellä. Retken aikana nautimme kuumat juomat ja kuuntelemme oppaan kertomuksia Lapin luonnosta ja revontulista.

Kesto 2,5 tuntia kuljetuksineen

4. päivä

Hiihtokoulu

Tänään perehdymme vanhaan kulkemismuotoon, ennen kuin pohjolassa oli moottorikelkkoja tai teitä. Murtomaahiihtokoulussa opetellaan perinteisen hiihtotyylin perustekniikkoja. Koulun jälkeen asiakkaat voivat jatkaa harjoittelua itsekseen ja palauttaa varusteet myöhemmin samana iltana tai heti seuraavana aamuna.

Kesto 2 tuntia

Revontulten metsästystä kelkkaillen

Lähdemme metsästämään revontulia illalla, jolloin taivas on jo pimeä. Ajelemme moottorikelkoilla pois kylän lähettyviltä ja etsimme avaran paikan, josta on hyvä tarkkailla taivaan liikkeitä. Jos sää sallii ja olemme onnekkaita, näemme revontulten henkeäsalpaavan tanssin.Retken aikana nautimme kuumat juomat.

 

Kesto 2,5 tuntia

5. päivä

Lähtö päivä ja kuljetus lentokentälle

On aika jättää hyvästit Inarille. Kirjauduttuamme ulos hotellista meidät kuljetetaan Ivaloon lentokentälle. Kotimatkalle lähdemme monia hienoja kokemuksia ja muistoja rikkaampana.

Hinnat 2015-2016

  • 1195€ / hlö 2 hengen saunallisessa superior huoneessa, sis puolihoito.
  • 1295€ / hlö 1 hengen saunallisessa superior huoneessa, sis puolihoito.
  • Lisämaksu 20.12.-4.1. ajalla 75€/henkilö
  • Lapset 4-12 v -50%
  • Lisämaksu puolihoidolle  joulu- ja uudenvuodenaattona 13€ / hlö

 

Lisää tietoa safareistamme

Varausehdot

 

 

5 pv / 4 yötä

1195€

alkaen

Lähetä kysely

2

Lentokenttäkuljetukset, 4 yön majoituksen Inari Aurora Resortin 2 hengen huoneissa, puolihoito, talvivarusteet, sisäänpääsymaksun Siidaan, 3 revontuliohjelmaa, 2 päiväsafaria, vakuutukset, bensatja opastukset.