Inari Highlights

Tutustu saamelaiskulttuuriin ja arktisiin eläimiin

Tämä kesäpaketti tutustuttaa sinut Inarin kirkonkylän kohokohtiin. Majoitu mukavasti Inari Aurora Resortin uusissa saunallisissa hotellihuoneissa, osallistu Inarijärven risteilylle, vieraile saamelaismuseo Siidassa ja tutustu lähitienoon husky- ja porotiloihin.

1. päivä

Inarijärven Risteily

Risteily lähtee Inarista Siidan vierestä ja vie Ukonsaarelle (n. 50 min). Matkan aikana kuulemme selostusta Inarijärvesta ja Ukonsaaresta. Sään salliessa rantaudumme Ukonsaarelle, jossa meillä on mahdollisuus tutustusa vanhaan jyhkeään saamelaisten kallioseitaan ja ihailla erämaajärven kauneutta. Rantautumisen kesto n. 20 min. Paluumatkalla risteilemme vanhaa postireittiä seuraillen. Matkalla ohitamme Hautuumaasaaren, jossa on vielä nähtävänä vanhoja puuristejä. Laiva on 120-paikkainen ja laivassa on kahvila (A-oikeudet).

Kesto 2-3 t

2. päivä

Vierailu Huskytilalle

Haku majoituspaikasta, josta matkaamme erämään laidalle sijaitsevalle koiratarhalle. Tarhalla asustaa 50 suden sukulaista, mm. siperianhuskeja, grönlanninkoiria ja koirasusia. Jokaisella koiralla on ihmeellinen tarina kerrottavanaan, useimmat saapuvat vaikeistakin paikoista, mutta tarhalla rekikoirina nekin ovat löytäneet onnellisen elämän. Vierailun aikana pääset tuntemaan tämän riemun ja rakkauden, jota koirat kantavat sisällään.

Kesto 2,5 t

3. päivä

Vierailu paikallisen poronomistajan kotiin

Tämä ohjelma alkaa klo 14.00 kuljetuksella paikallisen poronomistajan kotiin, jossa pääset tutustumaan tarkemmin inarilaiseen elämään. Tilalla voimme ruokkia ja valokuvata poroja. Näemme myös miten poro valjastetaan ja miten sitä ohjastetaan samalla, kun poronomistaja kertoo porojen käytöstä ajokkaina. Käsitöiden esittely tapahtuu sisätiloissa. Emäntä esittelee nutukkaiden tekemistä poronkoipinahoista, lankojen kasvivärjäystä sekä tekemiään saamelaiskäsitöitä

Kesto 3 t

4. päivä

Saamelaismuseo Siida

Siidassa voi tutustua ympäri vuoden useisiin kulttuuri-, taide- ja luontoaiheisiin vaihtuviin näyttelyihin. Kesäkaudella Siidan sisätilojen näyttelytarjontaa täydentää tunnelmallinen ulkomuseoalue. Siidassa toimivat yhteistyössä Suomen saamelaisten kansallismuseo ja Metsähallituksen luontokeskus. Kodikas ravintola Sarrit palvelee Siidan 2. kerroksessa.

Kesän aukioloajat: Joka päivä klo 9-20

Hinnat 2014 – 2015

395€/hlö  2 hengen saunallisessa superior huoneessa

* 190€/lapsi 4-12 vuotias lisävuoteessa

* 90€/lapsi alle 4 vuotias lisävuoteessa

 

Lisää tietoa safareistamme

Varausehdot

 

4 pv / 3 yötä

395€

alkaen

Lähetä kysely

2

3 yön majoituksen Inari Aurora Resortin saunallisissa 2 hengen huoneissa, sisäänpääsymaksut Siidaan ja Inarijärven risteilylle, vierailut husky- ja porotilalle sis. kuljetukset